Navigacija

Šta sledeće možemo da očekujemo od veštačke inteligencije?

Vreme 30. novembar 2023. 16:15
Predavač dr Branislav Kisačanin
Organizator Institut za veštačku inteligenciju Srbije
Mesto Zoom platforma

Apstrakt predavanja:

    U ovom predavanju čućemo o tome gde se veštačka inteligencija već svakodnevno primenjuje, kao i o najnovijim naučnim otkrićima i primenama ove nove tehnologije. Predviđanja su nezahvalna, ali probaćemo da ekstrapoliramo najjače trendove i ukažemo na moguće nove primene u bliskoj budućnosti.

    Takođe, predstavićemo aktivnosti Instituta za veštačku inteligenciju Srbije i različite mogućnosti za zapošljavanje i saradnju.

O kompaniji:

Institut za veštačku inteligenciju Srbije je osnovan 2021.godine sa ciljem da postane fabrika lidera u oblasti veštačke inteligencije i da značajno doprinese uključivanju naše zemlje u ovo brzo rastuće tržište.  Institut ima prostorije u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu i ima dvadesetak doktora nauka i dvadesetak postdiplomaca zaposlenih na projektima koji pokrivaju sve najvažnije primene veštačke inteligencije. Očekujemo rast u zapošljavanju i oblicima saradnje i zato želimo da se predstavimo studentima i osoblju ETFa.

Dr Branislav Kisačanin je jedan od osnivača Instituta za veštačku inteligenciju Srbije, njegov prvi vodeći istraživač i sada vodeći promoter tehnologije. Posle završetlka redovnih studija elektrotehnike na Univerzitetu u Novom Sadu, doktorirao je računarske nauke u SAD, na Univerzitetu Ilinoj u Čikagu. Od 2015. zaposlen je u kompaniji Nvidia i priznati je stručnjak za računarski vid i percepciju, posebno za primene u autonomnim vozilima. Objavio je pet naučnih knjiga, bio je urednik šest specijalnih izdanja vodećih naučnih časopisa za računarski vid i ima devet patenata u SAD i EU.

LINK ka predavanju